У чому відмінність між жарочною та пекарською шафою
У цій статті йтиметься про бюджетне обладнання. Чому це важливо помітити із самого початку. Багато функцій, які називаються однаково, по-різному конструктивно реалізовані. Наприклад "парозволоження". У пекарській шафі - це випаровування води всередині духовки, вода заливається у ручну. У циклотермічній печі - це парогенератор, який дозволяє керувати вологістю в камері.
Призначення:
Пекарська шафа призначена для випікання формового та подового хліба, батонів, булочок, а також різноманітних кондитерських виробів.
Жарочна шафа призначена для смаження, гасіння та запікання м'ясних, рибних та овочевих страв.
Принцип теплової обробки
У пекарській шафі тепло циркулює природним способом. Тому температура у верхній частині камери може бути вищою на 20 - 25 С, ніж у нижній. Щоб компенсувати різницю температур та вироби не підгоряли зверху, температуру верхніх ТЕНів виставляють відповідно нижче.
Жарочна шафа, залежно від моделі, працює як природним теплообміном, так і з примусовим (конвекцією). Вентилятори перемішують повітря, щоб температура була однаковою у різних точках духовки. У шафах з конвекцією можна використовувати всі рівні одночасно.
Парозволоження
У жарочних шафах парозволоження немає.
У пекарських шафах пара утворюється за рахунок подачі води в жолоб, що знаходиться всередині камери. Вода випаровується через високу температуру в духовці. Такий спосіб утворення пари не плутати з примусовим поданням пари в подових печах або пароконвектоматах.
Духовка. Управління
Внутрішня висота духовки в пекарській шафі менша ніж у духовці. У пекарській шафі один рівень для випікання, а в спекотній, як правило, три.
Під, у бюджетних пекарських та жарочних шафах, виконаний з металу.
Управління у шафах однакове. Два термодатчики керують верхнім та нижнім ТЕНом відповідно.
Детальніше ознайомитися і купити пекарську або жарочну можна в нашому магазині в розділах "Пекарські шафи" і "Жарочні шафи"
Ви економите 6 700 ₴ Ви економите 5 300 ₴