У цій статті ми розповімо, як обрати професійну фритюрницю для ресторану, кафе, їдальні, закладів фаст-фуду.
Фритюрниці використовуються практично на кожній професійній кухні. Сучасні фритюрниці дозволяють легко приготувати всіма улюблену картопля фрі, рибні або м'ясні нагетси, котлети по-київськи, чебуреки, пиріжки та інші продукти в пануванні. Для того, щоб ці страви вийшли смачними та швидко готувалися, необхідно правильно вибирати обладнання для фритюру.
Як вибрати професійну фритюрницю
Об'єм ванни
При виборі промислової фритюрниці потрібно орієнтуватися на прохідність закладу та відсотковий вміст страв у фритюрі. Якщо у закладі обсмажені в олії страви замовляються рідко, достатньо купити пристрій з однією або двома ваннами ємністю до 12 л (якщо планується приготування декількох видів страв). Для невеликого закладу комунального харчування підійде одна ванна місткістю до 5 л. Пристрій з кількома ваннами об'ємом понад 12 л підійде для великих закладів з високою прохідністю та дозволить готувати кілька страв одночасно.
При виборі об'єму чаші необхідно пам'ятати, що співвідношення жиру та продукту має бути 10:1. Наприклад: фритюрниця з об'ємом олії 5 літрів може вмістити 0,5 кг розморожених та висушених продуктів. З метою безпеки враховуйте обсяг займаний продуктом при зануренні в чашу.
Потужність
Можливіші моделі фритюрниць прогрівають масло швидше і, відповідно, є більш продуктивними, дозволяючи швидше готувати та обслуговувати відвідувачів.
У середньому на 5 літрів олії потрібно близько 2,5 кВт. потужності нагрівального елемента.
Холодна зона
Холодна зона - це відстань між нагрівальним елементом та дном фритюрниці. Чим ця відстань більша, тим краще. Приготування продуктів, завдяки конвекційним потокам жиру, що нагрівається, відбувається вище. У холодній зоні рух жиру немає. Тут осідають частинки продуктів і завдяки нижчій температурі, вони не підгоряють і не змішуються з жиром. Смак продуктів, що готуються, не псується, а масло не вимагає частої заміни. Рекомендація: наявність холодної зони дуже важлива у професійній фритюрниці.
Аварійний термостат
Аварійний термостат необхідний для запобігання загорянню олії. Він виставляється на температуру 230 С (робоча температура олії 190 С) і автоматично відключає фритюрницю при нагріванні олії більше 230 С. Багато китайських професійних фритюрниць не мають аварійного термостату, що вкрай пожежонебезпечно, тому варто віддавати перевагу надійному устаткуванню з наявністю аварійного термостата. >
Кран для зливу олії
Кран для зливу відпрацьованого масла полегшує обслуговування промислових фритюрниць. Ставиться зазвичай у фритюрницях на 8 літрів і більше.
Інші особливості.
Промислові фритюрниці для ресторану, кафе, їдальні можуть бути як підлогові, так і настільні. Вибір установки обладнання залежить від прохідності ресторану та кількості меню страв у фритюрі.
Фритюрниці можуть відрізнятися за способом нагрівання: - електричні - нагріваються від електричної мережі та газові - нагріваються від газовий балон. Електричні фритюрниці зручніші та безпечніші у використанні.
>
2 в 1. Фритюрниця та пончиковий апрат
Придбавши промислову фритюрницю з додатковими функціями (наприклад, з дозатором для пончиків), можна розширити меню страв та заощадити на купівлі додаткового обладнання.
Вибрати фритюрницю з дозатором для пончиків можна у розділі "Апарати для приготування пончиків"
Наші прості та дієві поради дозволять вам купити якісну професійну фритюрницю, яка прослужить на кухні ресторану, кафе чи їдальні не один рік.
Професійні фритюрниці представлені в нашому магазині в розділі «Фритюрниці»
Популярні моделі
Ви економите 800 ₴ Ви економите 900 ₴ Ви економите 1 300 ₴ Ви економите 2 200 ₴