Як вибрати кукурудзоварку
Кукурузоварка завойовує дедалі більшу популярність у сфері швидкого харчування. І не дивно, адже з її допомогою можна приготувати велику кількість кукурудзи і підтримувати її в гарячому стані тривалий час. Давайте розберемося, на що варто звернути увагу при виборі кукурудзоварки для закладів громадського харчування.
За виконанням кукурудзоварки бувають:
настільні кукурудзоварки, які ставляться на робочу поверхню;
вбудовувані кукурудзоварки – вбудовуються в заздалегідь підготовлений отвір робочої поверхні;
пересувні візки для варіння кукурудзи.
Кукурудзоварки мають просту конструкцію і складаються з:
• ємності для води
• знімний кошик для кукурудзи
• кришка пристрою
• тен апарату (закритий, відкритий)
Матеріал
При виборі кукурудзоварки бажано, щоб усі компоненти були виготовлені з харчової нержавіючої сталі. Харчова сталь не впливає на смакові якості готової страви. Стінки пристрою повинні мати товщину від 0,8 до 1 мм. Така товщина дозволить стінкам кукурудзоварки витримувати високу температуру пари та не деформуватися при використанні.
Область робочої поверхні
При виборі розміру області кошика для приготування кукурудзи необхідно орієнтуватися на кількість продукту, яку можна помістити за цикл варіння. Для закладів громадського харчування підійдуть кукурудзоварки, що вміщають від двадцяти качанів кукурудзи середнього розміру.
Додатковою перевагою буде наявність у кукурудзоварки сферичної кришки. Така форма кришки додатково збільшить об'єм приготування кукурудзи.
Тип нагрівального елемента
ТЕН у кукурудзоварці може бути відкритого та закритого типу. Відкритий тип забезпечує більш швидке нагрівання води, ніж закритий тип у аналогічних пристроїв і, відповідно, забезпечує швидке приготування кукурудзи. До плюсів відкритого типу ТЕНу можна також віднести швидку заміну під час поломки, до мінусів - швидку зношування.
Регулятор температури
У нижній частині кукурудзоварки знаходиться регулятор температури, який дозволяє регулювати рівень нагрівання води - від 30 до 110 градусів. Збільшення температури впливає на час приготування кукурудзи, зниження - на підтримку готової кукурудзи в гарячому стані (варіння/режим підігріву).
Відсік для варіння зерна
Додатковою перевагою при виборі кукурудзоварки буде наявність кошика (відсіку) для варіння зерна. Це дозволить урізноманітнити меню страв (зерна кукурудзи можна зварити окремо, приправити спеціями і подавати в стаканчиках) і готувати кукурудзу не тільки в сезон, а й у холодну пору року, попередньо заморозивши зерна кукурудзи.
Додаткові функції
У професійних моделях кукурудзаварок є вбудований покажчик рівня води та патрубок для зливу води. У бюджетних варіантах кукурудзаварок процес зливу води відбувається методом перевертання пристрою - що є незручним та небезпечним!
Пересувні візки для варіння кукурудзи
Мобільні кукурудзоварки розраховані на забезпечення пересувної точки швидкого живлення.
Перевагою такого пристрою є можливість розгорнути бізнес та готувати варену кукурудзу в будь-якому місці, залучаючи смачним ароматом покупців.
Добре зарекомендували себе візки-кукурудзоварки вітчизняного виробництва (КІЙ-В), додатковою перевагою яких є трансформація в мобільну точку з приготування попкорну, хот-догів або солодкої вати.
Детальніше ознайомитися і купити кукурудзоварку можна в нашому магазині в розділі "Кукурудзоварки"
Ви економите 4 440 ₴ Ви економите 4 080 ₴